Érdekes kódrészletet találtak a Google alkalmazásban, hasznos új funkció készül

Érdekes kódrészletet találtak a Google alkalmazásban, hasznos új funkció készül

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Google által kifejlesztett Smart Screenshots funkcióval a telefon képernyőképén lévő információk alapján is keresni lehet.

A Google mérnökei tavaly év végén adtak számot arról, hogy a Lens megoldásuk alapját képező mesterséges intelligencia már több mint 1 milliárd dolgot ismert fel, és ez a szám minden bizonnyal azóta is csak bővült.

Alighanem ez a technológia az alapja annak az újításnak, melyet a 9to5Google szúrt ki a Google alkalmazás 10.61-es verziójában. Két funkciót készülnek "összekapcsolni": a képernyőképek mentését és a képernyőképen való keresést. Utóbbi, a What's on my screen lényegében a Google digitális asszisztense segítségével teszi lehetővé, hogy a képernyőn látható szöveg alapján további információkat kapjunk filmekről, alkalmazásokról, éttermekről, emberekről vagy épp zenékről.

A 9to5Google szerint a Google appba integrálják a Google Lenst. A Smart Screenshots néven emlegetett új funkció segítségével keresést végezhetünk az általunk készített képernyőképen, így nemcsak pluszinformációhoz juthatunk a jövőben, hanem a képernyőn látható témához hasonlót is megjelenít nekünk a Google.

©

Az egyelőre nem világos, hogy a Google Lenst az összes képernyőképen lehet-e majd használni, vagy csak azon, amit egy Google-keresésből mentettünk le. Ahogy az új funkcionalitás érkezésének pontos ideje sem ismert.

Ha szeretne többet megtudni a Google újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.