Ha mostanában eltűnik a wifi a számítógépén, ne csodálkozzon – ez egy ismert Windows-hiba

Ha mostanában eltűnik a wifi a számítógépén, ne csodálkozzon – ez egy ismert Windows-hiba

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Úgy tudni, csak a Windows 10 egyik szoftververziójánál és csak bizonyos wifi-adaptereknél és eszközöknél tapasztaltak egy olyan hibát, amely lehetetlenné teszi a wifi használatát. Még nem érkezett meg a javítás.

Nem nevezhető sikertörténetnek az, ami mostanában a Windows-frissítések kapcsán történik. A legutóbb kiadott verzió bizonyos gépeknél jelentősen (10-90 százalékkal) túlpörgetheti a processzorokat, mások pedig furcsán elszíneződő képernyőre panaszkodnak.

Kiderült, a korábbi, májusi frissítés is okozhat galibát. A Windows 10 1903 verzióját érintő, wifivel kapcsolatos hiba a Micrososft szerint az Intel és a Broadcom wifi-adapterekkel felruházott gépeket érinti. Egészen pontosan összeférhetetlenségi problémákat találtak az Intel Centrino 6205/6235 és a Broadcom 802.11 ac wifi-kártyákkal, amikor az említett Windows 10-verzió fut a NEC eszközök bizonyos típusain.

Ha ezeket az eszközöket frissítik a 1903-as verzióra, akkor nem lehet a wifit használni – figyelmeztet a Microsoft. Ilyenkor sárga felkiáltójelet kaphat a wifi-illesztőprogram az Eszközkezelőben, a tálcán nem látható az internet ikon, esetleg sárga felkiáltójel tűnik fel a hálózati ikonon a tálcán, és a kapcsolódó beállítások nem jelenítik meg a wifi-hálózatot.

A Microsoft szerint a hiba csak a 2019. májusi frissítés után jelenik meg, és az érintett felhasználóknak azt javasolja, hogy próbálják meg letiltani, majd újraengedélyezni a wifi-adaptert az Eszközkezelőben. A vállalat és a NEC még dolgoznak a javításon, addig pedig, a lehetőségekhez mérten, a Microsoft megakadályozza, hogy az érintett eszközök megkapják a májusi frissítést, illetve javasolja, hogy az érintett eszközök tulajdonosai ne frissítsenek manuálisan addig, amíg nem érkezik meg a javítás.

Ha máskor is tudni szeretne a Windows várható hibáiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.