Régóta várt erre a hírre az Apple

Régóta várt erre a hírre az Apple

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Míg sokan szívják a fogukat a csúcstelefonok lassan csillagászatinak mondható árai láttán, az Apple-rajongóknál mintha más volna a helyzet, úgy gondolják, megéri sokat fizetni egy iPhone-ért.

Sokszor riogatták már piaci elemzők az Apple-t azzal, hogy meglesz a böjtje annak, hogy igen magasra viszi okostelefonjai árát, azonban ez a böjt egyelőre várat magára, sőt. A 2019-es – egyáltalán nem olcsó – iPhone-ok fogadtatása ugyanis kedvezőbb a vártnál, ráadásul épp a drágább verziók iránt nagyobb az érdeklődés.

[Ez az Apple nagy bejelentése: itt vannak az új iPhone-ok]

Az idei iPhone-ok már egy hete előrendelhetők. A TF International Securities neves Apple-elemzője, Ming-Chi Kuo szerint az iPhone 11 Pro és az iPhone 11 Pro Maxra irányult az előrendelések 55 százaléka, így az olcsóbb iPhone 11-re 45 százalék marad. A drágább iPhone-ok iránti kereslet érthető, ugyanis triplakamerával látta el őket az Apple, illetve nagyobb akkumulátort tett a készülékekbe. Az mondjuk nem teljesen világos, hogy honnan erednek ezek a számok, miután az Apple nem oszt meg adatokat az előrendelésekkel kapcsolatban. Mindenesetre Kuo nem nagyon szokott mellélőni.

A legolcsóbb modellel, az iPhone XR utódjával, az iPhone 11-gyel olyan piacokon akarnak aratni (pl. Kína), ahol köztudottan nagy az Android-dominancia. A kedvező kínai fogadtatás jelei egyébként már látszanak. Kuo szerint az iPhone 11 viszonylag elfogadható ára miatt (ami az átlagos kínai havi fizetés 1-1,3-szorosának felel meg) kiváló frissítési lehetőséget jelenthet az iPhone6/6s/7 felhasználók számára. Egyébként az iPhone 11 is számos újdonságot tartalmaz, duplakamerát, A13 Bionic chipet, Dolby Atmos hangot és hat új színváltozatot.

[A legújabb iPhone-ra vágyik? Mutatjuk, hány napot kell érte dolgoznia]

Ha érdeklik az iPhone-os hírek, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.