Jön egy újítás, még jobbak lesznek az új iPhone-ok kamerái

Jön egy újítás, még jobbak lesznek az új iPhone-ok kamerái

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az iOS 13 újabb bétaverziójában már megtalálható lesz a Depp Fusion nevű kamerás okosság, amely több fotó adatait elemezve készít egyetlen, jó minőségű képet.

Az Apple már az idei iPhone-ok bemutatóján is szóba hozta a Deep Fusion nevű technológiát, amely egy vadonatúj kamerás funkció. Ez még nem található meg a telefonokon, hiszen az Apple is hangsúlyozta, hogy egy utólagos frissítéssel építik majd a rendszerbe. A TechCrunch most azt írja, a fejlesztés az (egyelőre ismeretlen időpontban érkező) iOS 13.2 bétájában lesz először kipróbálható.

A Deep Fusion lényege, hogy a készülék 9 felvételt csinál egy helyett, majd a másodperc tört része alatt összeméri őket, és nemhogy a legjobbat választja ki, hanem pixelenként kiemelzi mindet, majd mindenhonnan a legjobbnak ítélt képpontokat összeválogatva adja ki a végső fotót.

Mivel eleve az A13 processzor által támogatott technológiáról van szó, az Apple szerint funkció csakis az új iPhone 11, iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max készülékeken lesz használható. Ez egyben azt is jelenti, hogy az ennél régebbi eszközök, vagyis a már tavalyi iPhone Xs és iPhone Xs Max mobilok sem kapják meg, hiszen ezekben az eggyel korábbi chip dolgozik.

Az új iPhone-ok kamerái a Deep Fusion nélkül is elég jól sikerültek az első tesztek alapján. Sokan nemcsak a képminőséget, hanem a gyenge fényviszonyokra kitalált éjszakai módot is dicsérik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások