Felkerült a netre 2500 PC-s játék, köztük egy nagyon jó horror

Felkerült a netre 2500 PC-s játék, köztük egy nagyon jó horror

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az MS-DOS időszakban is remek videojátékok készültek, habár sokukra már szinte alig emlékezni. Az Internet Archive tett róla, hogy ez ne legyen így.

Minden időszaknak megvannak a maga kedvencei, és ez a videojátékokra is igaz. Az MS-DOS korszakban tömegével születtek a jobbnál jobb programok, habár ezek nagy részét már lehetetlen futtatni – ezért is lépett közbe az Internet Archive, amely terjedelmes kis csomagot tett közzé: 2500 régi PC-s játékot költöztettek a böngészőkbe.

Az ide kattintva elérhető archívum ennek megfelelően nem igényel telepítést, és letölteni sem kell semmit. A programok egyetlen gombnyomással indíthatók. Az ingyenes könyvtárban olyan remekművek sorakoznak, mint a Prehistorik 2, az első Prince of Persia, a Donkey Kong és az akkoriban rendkívül félelmetesnek számított Alone in the Dark.

A mostani bővítéssel az archívumban 6934-re nőtt az elérhető játékok száma. A fejlesztők úgy rakták össze a csomagot, hogy abban évszám, és a készítő alapján is lehessen keresni. Bár kattintásra mindegyik elindul, fontos tudni, hogy valamelyik több időt vesz igénybe, mire betölt. Ez nem a számítógép vagy a böngésző hibája, egyszerűen sok fájlt kell kezelni.

©

A játékokat népszerűségi lista alapján is lehet böngészni. A toplistát a The Oregon Trail, a Pac-Man, a Wolfenstein 3D és a SimCity vezetik. A programok abszolút legálisan kerültek ki a netre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.