Visszatért a Fortnite, miután a játékot hosszú órákra elnyelte egy fekete lyuk

Visszatért a Fortnite, miután a játékot hosszú órákra elnyelte egy fekete lyuk

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Hetekig csigázták a Fortnite-rajongókat egy új eseménnyel, amely végül a játék világának megsemmisüléséhez vezetett. A felhasználók egészen eddig csak üres képernyőt láttak.

Nem nagyon fordult még elő olyan, hogy egy online videojáték, pontosabban annak játéktere egyszerűen eltűnjön, márpedig ennek lehettek szemtanúi a Fortnite rajongói. Az elmúlt órákban bekövetkezett furcsa jelenséget egy, a sztori szempontjából fontos karakter, majd az azt kiváltó fekete lyuk idézte elő.

Az esemény miatt a Fortnite eddig játszhatatlan volt: a felhasználók a fekete lyuk és a körülötte áramló fényeken kívül semmit nem láttak, a képernyő nagyobbik része sötétbe borult. A kiadó Epic Games mindezt azzal tette emlékezetessé, hogy hosszú ideig semmilyen tájékoztatást nem adott ki, és azt sem közölte, mi lesz a beszippantott karakterekkel.

A rajongói nyomás azonban olyan erős volt, hogy a stúdió több mint 24 órányi hallgatás – és egy időközben kiszivárgott előzetes – után elárulta, hova tovább: az online játékok királya teljesen megújult formában tér vissza, az előző verzió pedig, ahogy azt az esemény konklúziója is sejtette, végleg elpusztult. A frissebb/modernebb játékváltozatban nem csak a pálya külleme, a játékmenet is sokat változott.

A Fortnite-hoz számos játékbéli eseményt készítettek már, hogy a felhasználókat hosszabb távon is sikerüljön megtartania a kiadónak. A mostani is ennek a taktikának a része, ám kétségkívül egyedi: a felhasználók ugyanis maguk is láthatták, amint kedvenc játékuk darabjaira szakad.

A hetek óta várt Season 10 epizódot az Epic Games eddig legambíciózusabb projektjeként harangozta be a készítő, hangsúlyozva azt is, hogy a felhasználók nem fogják elfelejteni, amit látnak. Így is lett: az esemény legvégén valóságos láncreakció kezdődött, az égbolt megrepedt, majd a fényes jelenség a felhasználókat és a játékbéli világot is magába szívta. A gamereknek fenntartott csatornákon, így a Twitchen is rengetegen közvetítették a semmit, még órákkal a robbanás után is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.