Jön a Xiaomi első igazán okos órája, a külseje ismerős lesz az Apple Watch-ról

Jön a Xiaomi első igazán okos órája, a külseje ismerős lesz az Apple Watch-ról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tagadhatatlan a hasonlóság a Xiaomi küszöbön álló okosórája és az Apple Watch között. Könnyen lehet – sőt szinte biztos –, hogy olcsóbban adja majd a kínai cég, így borítékolható a siker.

Hivatalosan is megerősítették, hogy a jövő héten, november 5-én mutatja be a Xiaomi új okosóráját ötkamerás mobiljával és okostelevíziójával egyetemben. A kínai vállalat vezére, Lei Jun renderelt képet osztott meg az okosóráról, amiből sok minden kiderül.

Az eszköz kétféle szíjjal érkezik, elegáns feketével és ezüsttel. Ívelt, a Mi Bandnél nagyobb, téglalap alakú kijelzője lesz, ami nagyon hasonlít az Apple Watchéra, sőt a forgó korona és a bekapcsológomb is hasonló helyre került, mint az Apple okosórán.

©

A Xiaomi is hangsúlyozza, hogy valódi okosóráról van szó, amelynek a belsejében nagyteljesítményű CPU dolgozik, és független GPS, NFC, Wi-fi/Bluetooth modul is lesz benne. Lesz egy lineáris motor és egy hangszóró is a Xiaomi Mi Watchnak keresztelt eszköz belsejében. Állítólag az akkuja is elég nagy lesz, és – akárcsak az Apple Watch – az eSIM-et is támogatja. A telefonhívások bonyolításán kívül böngészni, és zenét hallgatni is lehet majd vele. Az órán a Google Wear OS rendszere fut majd.

Ha értesülni szeretne a Xiaomi új készülékeiről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.