Speciális kijelzőt kaphat a Samsung Galaxy Fold 2

Speciális kijelzőt kaphat a Samsung Galaxy Fold 2

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre biztosabb, hogy a Samsung összehajtható okostelefonjának második generációs változata sokkal strapabíróbb lesz, mint a jelenlegi modell.

Az elmúlt hetekben több pletyka is szárnyra kelt azzal kapcsolatban, hogy milyen lehet a Samsung összehajtható okostelefonjának második generációs változata, a Galaxy Fold 2. Az érkező mobil kamerájáról és akkumulátoráról már esett szó korábban, a legnagyobb kérdés viszont egyértelműen az:

mennyire lesz strapabíró a készülék?

Miután a Galaxy Fold piaci bevezetésével komoly problémák adódtak, a Samsungnak nagyon rá kell hasalnia a kijelző állóképességére, egy második fiaskót már nem engedhetnek meg maguknak.

Ezen a téren már lehetett arról hallani, hogy a Galaxy Fold 2-ben ultravékony üveg lesz a poliimid helyett, ezzel téve ellenállóbbá a kijelzőt. A LetsGoDigital most erre talált egy, az eddigi pletykáknál erősebb bizonyítékot. A lap kiderítette, hogy a Samsung az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalába több szabadalmat is benyújtott, hogy levédessék az Ultra Thin Glass, valamint az UTG nevet és technológiát.

©

Ez egy 100 mikronnál vékonyabb üveglapot jelent, ami a jelenlegi megoldáshoz képest sokkal kevésbé karcolódik – cserébe viszont megdobja a gyártási költségeket.

A Samsung már egy jó ideje együtt dolgozik a Dowoo Insys nevű céggel, amely az iparágban a legjobb minőségű, ultravékony üveget gyártja, és több mint 10 millió dollárt költöttek arra, hogy bővítsék a vietnami cég gyártókapacitását.

Hogy mikor érkezik a Galaxy Fold 2, egyelőre nem tudni, a Galaxy S11 állítólagos bemutatójának dátuma viszont már kiszivárgott. És az is, hogy ott is jöhet egy hajlítható okostelefon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.