A Microsoft üzeni 400 millió embernek: vegyenek új számítógépet

A Microsoft üzeni 400 millió embernek: vegyenek új számítógépet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vége van, vége lett. Elérkezett az a nap, hogy a Microsoft a korábbi ígéreteinek (riogatásainak) megfelelően megszüntette a Windows 7 operációs rendszer támogatását. Viszont ezzel egyidejűleg érdekes ajánlata is van.

Január 14-én megszűnt a Windows 7 támogatása, aminek következtében rengeteg felhasználó gépe válhat kiszolgáltatottá a támadásoknak – a részletekről itt olvashat. Nem lehet azt mondani, hogy a Microsoft nem figyelmeztetett időben, sokan azonban elengedték a fülük mellett a redmondi óriás szavait. A következményekért ezután tehát magukra vessenek.

Úgy tűnik, a Microsoft azért nem engedné el őket teljesen, ugyanis egyfajta megoldási javaslata van számukra (és ezúttal nem a kiterjesztett védelemről van szó). A Microsoft azt ajánlja az érintetteknek (nagyjából 400 millió felhasználónak!), hogy a frissítés helyett inkább vásároljanak olyan új számítógépet maguknak, melyeken már gyárilag rajta van a Windows 10 Pro.

©

A Microsoft külön is megjegyzi, hogy azért nem ajánlott frissíteni a Windows 7-et futtató gépeket Windows 10-re, mivel bizonyos összetevők és illesztőprogramok nem fognak megfelelően működni.

Ez egyben figyelmeztetés is a most Windows 7-et használó embereknek: lehet, hogy gyorsan meg fogják bánni a frissítést.

[Még most is ingyen teheti fel a gépére a Windows 10-et – mutatjuk, hogyan]

A Windows 10 ugyan alapvető illesztőprogramokkal érkezik, tehát nagy esély van arra, hogy elinduljon a Windows, azonban nem lehet majd exkluzív hardvert vagy más funkciókat használni, például SD-kártyaolvasókat vagy ujjlenyomat-olvasókat. Ezeknél az alkatrészeknél ugyanis már nem adnak ki új meghajtókat a Windows 7-es gépekhez a gyártók.

Ha máskor is tudni szeretne a Windowst érintő újításokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.