Temetést rendeztek a Windows 7-nek, és nem is akármilyet

Temetést rendeztek a Windows 7-nek, és nem is akármilyet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Viking hajótemetésen vett búcsút egy kiberbiztonsági cég a Windows 7-től. A skandináv mitológia szerint a szertartással a Valhallába jut az elhunyt.

Különleges szertartást, viking hajós temetést rendezett a Windows 7-nek a Databarracks, hogy hősként engedjék utolsó útjára a 10 éves oprendszert – számolt be róla a Windows Central. A skandináv mitológia szerint a hajótemetéssel az elesett harcosok csarnokába, a Valhallába jut az elhunyt. Az IT-biztonsággal foglalkozó cég úgy véli, a temetkezéssel a Microsoft szoftvere is békére lelt.

A szertartást egy papírlapokból készült viking “hajón” végezte el a Databarracks. Erre helyezték rá a Windows 7 dobozos verzióját, melyet a szabályok szerint meg is gyújtottak. Az útnak engedett hajó pillanatok alatt lángra kapott, s kis idő múlva semmi nem maradt belőle.

A Microsoft sokak által kedvelt oprendszerét a héten nyugdíjazta a redmondi óriás. A szoftverhez nem adnak ki több biztonsági frissítést, melynek értelmében a rendszert tovább kifejezetten veszélyes használni.

[5 ok, amiért nagyon idegesítő rendszer a Windows 7]

A Microsoft éveken át ösztönözte a felhasználókat arra, hogy cseréljék le a régi rendszert, például a Windows 10-re, amelyhez ingyenes frissítési időszakot is biztosítottak. Bár utóbbi hivatalosan már nem lehetséges, a cég oldalára kitett fájlok továbbra is letölthetők. A Microsoft ma már viszont úgy látja, a frissítés helyett jobb új számítógépet venni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.