Előkerült egy érdekes rajz a Microsoft izgalmas új telefonjáról

Előkerült egy érdekes rajz a Microsoft izgalmas új telefonjáról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hogy mikor kerül a boltok polcaira a Microsoft új telefonja, a Surface Duo, egyelőre nem tudni. Egy érdekesség azonban már napvilágot látott róla.

Ha minden a tervek szerint halad, a Microsoft valamikor az idei évben dobja majd piacra a 2019 végén bemutatott telefonját, a Surface Duót, amely két szempontból is érdekes: egyrészt mert egy kétkijelzős, összehajtható készülékről van szó, másrészt mert Android fut rajta.

Most az előbbi tulajdonsága kapcsán derült ki egy érdekesség. A Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) közzétette azt a szabadalmi tervet, ami a készüléket nyitó-csukó pánt működési mechanizmusát mutatja be. A tervrajzon egy zárszerkezet látható, ami minden bizonnyal a készülék hátoldalán kapna helyet.

©

A fent ábrázolt technológia segítene egyébként a Surface Neo nevű készüléknek is. Ez utóbbi nagyobb, mint a Duo, és Android helyett Windows 10X-et futtat majd.

A legnagyobb kérdés persze az, mennyire jön majd be a Microsoftnak a piaci visszatérés. Bill Gates korábban úgy fogalmazott, élete legnagyobb hibájának tartja, hogy lecsúsztak az Android helyéről. A cégnél számtalan (kétségbeesett) próbálkozás után végül feladták a windowsos telefonokat – mostanra pedig androidos mobilt és iPhone-t ajánl felhasználóinak a Microsoft.

Ha szeretne elsőként értesülni a Microsoft Surface Duo érkezéséről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.