Nézzen be a Pinterestre: praktikus és otthonos tanácsokat gyűjtenek egy helyre

Nézzen be a Pinterestre: praktikus és otthonos tanácsokat gyűjtenek egy helyre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Pinterest egy olyan gyűjteményt készített, ahol nem csak egészségügyi tanácsokat kapunk, hanem a megváltozott életkörülményekkel kapcsolatban is elleshetünk praktikákat.

A következő hetekben az egyik leghatékonyabb dolog, amit bárki tehet a járvány lassítása, megállítása érdekében, az az, ha otthon marad. Az új életrend sokakat állít testi-lelki kihívás elé – nekik szeretne segíteni a Pinterest, amely "Stay safe. Stay inspired." néven egy külön válogatást állított össze, hasznos tanáccsal ellátva azokat, akik nem mozdulnak ki hazulról. Ezt már több mint egymillió felhasználó követi.

A képmegosztó szolgáltatásban hat különböző kategóriát hoztak létre annak érdekében, hogy az otthon töltött mindennapok is változatosak legyenek.

©

Az első helyen az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tanácsai állnak, hogy miként lehet valaki viszonylagos biztonságban, de a válogatásban találhatunk tippeket az otthoni testmozgáshoz, hasznos tanácsokat a környezetünk rendbetételéhez, pozitív üzeneteket, könnyen elkészíthető ételek receptjeit, de ötleteket is arra, hogy miként lehet lekötni a gyerekek figyelmét.

Azt viszont véletlenül sem szeretnék a Pinterest üzemeltetői, hogy ezen az oldalon is az történjen, amely most szinte mindegyik közösségi szolgáltatásban: mindenki a saját – időnként téves, sőt veszélyes – ismereteit írja le a koronavírusról és a járványról. Így aztán aki rákeres a coronavirus/koronavírus vagy a covid-19 kifejezésekre, egy figyelmeztetésbe fut bele, amelyben közlik, a platformon tilos az egészségüggyel kapcsolatos téves tartalom közzététele, ezért csak a világ vezető egészségügyi szervezeteinek anyagait jelenítik meg.

©

A Pinterest szóvivője szerint a figyelmeztetést még januárban tették közzé, azóta pedig egyre több helyen, egyre több keresésnél jelenítik meg.

Ettől függetlenül persze lehet a témával kapcsolatos anyagokat feltölteni az oldalra, ám az egész biztosan nem jelenik majd meg a keresési találatok között. Emellett azokat a hirdetéseket sem teszi közzé a platform, amikkel a kialakult helyzeten akarnak nyerészkedni az ismeretlenek.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.