Csúcstelefon a tömegeknek: jön az LG Velvet

Csúcstelefon a tömegeknek: jön az LG Velvet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy új korszak kezdetét jelentheti az LG életében a Velvet nevű telefon bejelentése, ami a betűkkel és számokkal jelzett telefonok korának végét is magával hozza.

Korábban már mi is hírt adtunk arról, hogy véget vetne az LG a G sorozatú telefonoknak, és ezt egy elég homályos közleményben kommentálta is a gyártó. Egy újabb értesülés is ezt látszik alátámasztani: a vállalat ugyanis azt közölte egy rövid sajtóközleményben, hogy leáll a telefonok alfanumerikus elnevezésével, például a G és a V betűkről.

A jövőben inkább kifejezőbb, egyedi neveket választ a telefonjaihoz, és ennek egyik első megnyilvánulása lehet a LG Velvet (bársony) készülék. Az elnevezés arra az új formatervezésre utalhat, amit nemrégiben jelentettek be. Ennek még nincs hivatalos neve, mindenesetre az LG úgy jellemezte, hogy az ilyen eszközök simák, lágyak, luxustapintásúak, akárcsak a bársony. Ez azt is jelentheti – jegyzi meg a Slashgear –, hogy az LG elmozdulhat a fényes és csúszós üvegtől, ami jelenlegi csúcstelefonjait jellemzi, és texturált és matt üveget alkalmazhat.

©

Az LG Velvetet várhatóan májusban fogják bemutatni. A telefonon a három hátsó kameramodul és a LED vaku függőlegesen egymás alá, méret szerint elhelyezve kerül – az LG esőcsepp dizájnt emleget. A főkamera a hátoldal fölé kerül, míg a másik kettő a fedőüveg alatt lesz, és ezzel elkerülhető, hogy kidudorodjék az egység. A telefon oldala szimmetrikusan ívelt lesz.

A telefon specifikációit még nem osztotta meg az LG, de korábban annyit azért elárult, hogy „tömegeknek szánt prémium” modell lesz, azaz feltehetően jók lesznek a specifikációk, viszont olcsóbb lehet, mint más gyártók csúcstelefonjai.