Két évig még biztosan együtt dolgozik az Intel és az Apple

Két évig még biztosan együtt dolgozik az Intel és az Apple

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Intel továbbra is ügyfélként tekint az Apple-re, legalábbis a következő két évben egészen biztosan.

Az elmúlt hetekben egyre több pletykát hallhattunk arról, hogy az Apple a jövőben az Intel helyett saját fejlesztésű, ARM architektúrájú processzorokat építene a számítógépeibe. Magyar idő szerint hétfőn este, a cég idei WWDC fejlesztői konferenciájának nyitóelőadásán végül eljött a várva várt pillanat: bejelentették az Apple Silicont.

Bár egyelőre túl sokat nem árultak el a chipről, a fejlesztők hamarosan megkaphatják, az első saját processzorral szerelt gép pedig még idén kapható lesz. Mindez azonban felvet egy érdekes kérdést:

meddig dolgozik még együtt az Intel és az Apple?

A kérdés azért is érdekes, mert a cupertinói cégnek idő kell, hogy minden számítógépén átálljanak a saját egységre, az Intelnek viszont érthető módon nem áll érdekében, hogy ehhez asszisztáljon.

Az AppleInsider szerint viszont az Intel továbbra is támogatni fogja az Apple-t, és ügyfélként tekint majd a cégre. Ennek fényében a következő két évben támogatni fogják a vállalatot, Tim Cook szerint ugyanis ennyi idő kell az átálláshoz.

A processzorgyártó cég ugyanakkor megjegyezte, továbbra is a saját egységeiket tartják a legjobbnak a piacon, a fejlesztők és a felhasználók számára pedig a legnagyobb mértékben nyílt platformot kínálják most és a jövőben is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások