Valami különösre bukkantak a NASA grönlandi felvételein, Elon Muskkal nézetnék meg

Valami különösre bukkantak a NASA grönlandi felvételein, Elon Muskkal nézetnék meg

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy lelkes ufóhívő a Google Earth-öt használva furcsa objektumra lett figyelmes Grönland nehezen megközelíthető részén. A szkeptikusok nem hisznek neki.

Scott C. Waring egyike azoknak az ufóhívőknek, akik szívesen tanulmányozzák a NASA által kiadott hivatalos dokumentumokat, hátha észrevesznek valamit, amit a tudósoknak nem sikerült. Waring azonban nemcsak a bolygókról készült felvételeket vizsgálja, hanem a földi dolgokat is, és nemrég talált is valamit.

Az ufóhívő a Google Earth szolgáltatásban Grönland területén böngészett, amikor a jéggel és vízzel borított területen egy érdekes formát vélt felfedezni: a háromszögszerű objektum szerinte túl mesterséges, hogy egyszerű, természeti képződménynek lehessen tekinteni:

©

Waring igen lelkes lett a “felfedezéstől” és blogjában egy hosszabb bejegyzést is szentelt neki. Ebben szóba kerül az is, hogy a képeken talán egy repülő látható, mely valamikor régen épp ezen a területen ért földet – például azért, mert lezuhant. De az International Business Times szerint a tárgy akár a titokzatos amerikai kémrepülő, a TR-3B is lehet, az ugyanis szintén háromszög alakú.

A szkeptikusok természetesen nem hisznek Waringnek. Szerintük a férfi a közismert pszichológiai jelenség, a pareidolia miatt lát dolgokat, miközben azok valójában nincsenek a képen. A pareidolia egyik gyakori következménye az is, amikor valaki a felhőket nézve állatok alakját vagy arcát kezdi látni. Waring ugyanakkor kitart az elmélete mellett, és szerinte az űrkutatásban érdekelt Elon Musknak kellene megvizsgálnia a dolgot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások