Firefoxot használ? Frissítse most, gyorsabb lesz a böngészője

Firefoxot használ? Frissítse most, gyorsabb lesz a böngészője

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiadta a Mozilla a Firefox böngésző legújabb, 82-es verziószámú változatát, amelynek készítésénél a sebesség növelésére fektették a hangsúlyt. Ennek köszönhetően nem csak az oldalak megjelenítéséhez kell kevesebb idő, de a program betöltéséhez is.

A Mozilla szerint azok a weboldalak, amelyek formázásánál a flexbox elrendezést használták – ez az, aminek segítségével az oldal elemeinek mérete, szélességük és magasságuk úgy változik, hogy a lehető legjobban töltsék ki a rendelkezésre álló helyet –, a korábbinál 20 százalékkal gyorsabban töltenek be. Egy korábbi munkamenet helyreállításának ideje 17 százalékkal gyorsult, egy új böngészőablak megnyitása pedig a Windows alatt 10 százalékkal kevesebb időt vesz igénybe a korábbi verzióhoz képest.

A sebesség növelésén túl más újdonságokkal is találkozhatnak a felhasználók. Ilyen például az a dedikált gomb, ami a kép a képben funkció bekapcsolását teszi lehetővé.

[250 alkalmazottjától válik meg a Mozilla]

További újdonság a windowos felhasználók számára az is, hogy a böngésző újfajta megoldást használ a videók dekódolásához. Ez javítja a processzor és a grafikus feldolgozó egység működését, így kevesebb energiát használ el a lejátszás. Hogy mennyit segít ez spórolni az akkumulátorral, nem részletezték. Aki szeretné, itt tudja letölteni/frissíteni a Firefox böngészőjét, vagy a böngészőt elindítva a menüből kell kiválasztani a Firefox névjegye menüpontot, ahol megkereshető és telepíthető a frissítés.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások