Állítólag olyan jól fogynak az új iPhone-ok, hogy az Apple máris leadott egy újabb rendelést

Állítólag olyan jól fogynak az új iPhone-ok, hogy az Apple máris leadott egy újabb rendelést

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Talán még az Apple sem gondolta, hogy annyira nagy sikere lesz a nemrégiben bemutatott új iPhone-modelleknek, hogy meg kell emelnie a megrendeléseket beszállítói felé.

Amellett, hogy az új iPhone-oknak valóban vonzó a megjelenésük, a gyártó első 5G-s modelljei, így érthető, hogy a fogyasztók érdeklődnek iránta. Éppen ezért – állítja az iPhone ipari ellátási láncának egyik forrására hivatkozva a Gizmochina – az Apple kétmillió egységgel növeli megrendelését.

A jövő évi kilátások is biztatók az Apple számára. A Cinda Securities által közzétett becslés szerint az Apple 2021-ben valószínűleg körülbelül 230–240 millió darabot szállít az iPhone 12-ből. Ha ez megtörténik, az iPhone 12-es sorozat lesz az amerikai vállalat legnagyobb számban eladott telefonja. Ezt a rekordot jelenleg az iPhone 6 és 6 Plus tartja, hatalmas, 222,4 millió darabos becsült szállítással.

Az Apple népszerű elemzője, Ming-Chi Kuo szerint a hivatalos értékesítés megkezdése előtt 7-9 millió darabot rendeltek előre a két elérhető modellből, az iPhone 12-ből és az iPhone 12 Próból. Azt is megjósolta, hogy az iPhone 12 és 12 Pro a teljes sorozat szállításának 60-70 százalékát teszi majd ki.

Az idei év talán legjobban várt telefonjait már ki is próbáltuk, tesztünket itt olvashatja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások