Önnél megjelent? Már tesztelik a sötét módot a Facebook alkalmazásában

Önnél megjelent? Már tesztelik a sötét módot a Facebook alkalmazásában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az androidos eszközökre, valamint az iPhone-okra és az iPadekre elérhető alkalmazásában is teszteli a Facebook a sötét módot. A megjelenítés a felhasználó szemét és a mobil akkumulátorát is kíméli.

A Facebook mostanra több mobilos alkalmazásánál is lehetővé tette, hogy a felhasználók sötét módra váltsák a kinézetet. Először a Messengernél lehetett bekapcsolni ezt az opciót, majd az Instagramon is megjelent az újdonság. A közösségi oldal esetében erre eddig csak az asztali böngészős verziónál, illetve a Lite kiadású appnál volt lehetőség, azonban hamarosan a fő applikációban is megjelenik majd egy kapcsoló.

A cég a Twitterről jól ismert kódelemzővel, Jane Manchun Wonggal közösen jelentette be, hogy megkezdődött az app androidos eszközökre, valamint iPhone-ra és iPadre szánt változatában a sötét mód tesztelése. Azt egyelőre nem tudni, hogy első körben kik kapják meg az opciót. A MacRumors szerint sokan jelezték már: náluk elérhető az újdonság.

Akinél már elérhető az akkumulátort és a szemet is kímélő felhasználói felület, az a Beállítások - Beállítások és adatvédelem menüpont alatt tudja ki- és bekapcsolni azt. Harmadik lehetőségként pedig választhatja azt is, hogy az alkalmazás az operációs rendszer alapbeállításához igazodjon, így azzal összhangban változik a kinézet.

Azt egyelőre nem tudni, mikor válik mindenki számára elérhetővé a funkció.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.