Újabb fémoszlopot találtak, ezúttal az angliai Wight-szigeten

Újabb fémoszlopot találtak, ezúttal az angliai Wight-szigeten

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb fémoszlop bukkan fel Európában, ám a mostani monolit jóval kifinomultabb munka, mint a romániai volt.

Az elmúlt hetekben folyamatosan azt találgatták az internetezők, vajon mi célt szolgálhatnak a különleges helyen megtalált, mostanra már mémesedett fémoszlopok. Először a utah-i sivatagban bukkantak egyre, majd miután az eltűnt, jött a romániai – amin feltűnően látszott, hogy fércmunka. Nemrég Kaliforniában bukkant fel egy, most pedig egy újabb, ezúttal ismét Európában.

A tárgyra az Anglia déli partjánál fekvő Wight-szigeten bukkantak még vasárnap egy helyi lakos, Alexia Fishwick – számolt be róla a BBC. Mivel hallott a utah-i és a romániai oszlopokról, fotókat készített róla, majd megosztotta azokat a közösségi oldalon. A legtöbben azonban úgy gondolták, csak ráretusálta a képekre a monolitot.

A fémoszlopot ugyanakkor többen is látták. Van, aki egy ügyes PR-akciót sejt a háttérben – bár azt nem tudja, ki akar így akciózni –, ugyanakkor azt elismerte, hogy a látványosság elérte a célját, sokakat vonzott a tengerpartra.

A National Trust nevű jótékonysági szervezet – amely a területet birtokolja, ahol a monolitot találták – egyelőre nem tervezi, hogy elvigye onnan az oszlopot, amit az engedélyük nélkül állítottak fel. A szervezet szóvivője szerint a következő napokban arra figyelnek majd, hogy a partszakasz ne váljon túlzsúfolttá.

Eközben az Insatgramon egy ismeretlen csoportosulás, a The Famous Artist már be is árazta a utah-i fémoszlopot: amellett, hogy azt állítják, ők készítették, 45 ezer dollárban határozták meg az árát. Ez 13,3 millió forintot jelent.

Akárki is csinálta, minden valószínűség szerint a 2001: Űrodüsszeia című sci-fi film inspirálhatta, ugyanis abban is szerepel egy hasonló tárgy.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.