Kartonkonzolokkal segíti a PS5 és az új Xbox vásárlóit az IKEA

Kartonkonzolokkal segíti a PS5 és az új Xbox vásárlóit az IKEA

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az újgenerációs konzolok elég nagyok, így nem férnek be mindenhova. A svéd bútoróriás ezen igyekszik segíteni egy kreatív megoldással.

Úgynevezett kartonkonzolokat helyezett el néhány áruházában az IKEA, melyekkel az új PlayStation 5 és az Xbox Series X tulajdonosokat igyekszik segíteni a svéd bútorgyártó: a méretarányos mintákkal még az üzletben kitalálható, melyik az a szekrény, polc vagy tárolórész, amelyben biztosan elférnek a méretes készülékek.

A tavaly novemberben megjelent PS5 és az újabb Xbox ugyanis elég nagyok, tehát előfordulhat, hogy azokban a fakkokba, ahol korábban a játékgépek valamelyik előző modelljét tárolta a vásárló, a modernebb eszközök már nem helyezhetők el. (A karton természetesen nem hazavihető, csak a tervezéshez használható, a boltban.)

©

Az IKEA egy humoros üzenetet is elrejtett a PS5 kartonváltozatán, mellyel a készülék bemutatója után elterjedt mémekre utalnak. A Sony újdonságát látva ugyanis különféle alkotások születtek az internetes népművészektől. Ezeket mi is bemutattuk ebben a cikkünkben.

A PS5-ből jelenleg világszerte, így Magyarországon is hiány van, amit elsősorban a koronavírus-járvány miatt visszább vett gyártói kapacitás okozott. De a nyerészkedők is tettek róla, hogy a tisztességes felhasználók minél nehezebben jussanak hozzá a vágyott termékhez.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások