Évekig is védhet a Moderna koronavírus-vakcinája a gyógyszergyártó szerint

Évekig is védhet a Moderna koronavírus-vakcinája a gyógyszergyártó szerint

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ez azonban még nem bizonyított. A Moderna vezérigazgatója szerint vállalata hamarosan azt is megmutatná, hogy oltásuk a koronavírus újabb variánsaival szemben is hatékony.

Akár néhány évig tartó védelmet is nyújthat a Moderna koronavírus elleni vakcinája – idézi a gyógyszergyártó cég vezérigazgatója, Stephane Bancel bejelentését a Reuters. Bancel azt mondta,

azt gondolom, elfelejthetjük azt a rémálom-szerű forgatókönyvet, ami egy egy-két hónapig működő vakcináról jelent meg tavasszal a sajtóban.

Bancel szerint vállalata hamarosan azt is bizonyítaná, hogy oltásuk a koronavírus újabb, dél-afrikai és brit variánsával szemben is hatékony. A végleges értékeléshez azonban még nem áll rendelkezésre elegendő adat.

A Moderna vakcinájának – mely a Pfizer-BioNTech védőoltásához hasonlóan mRNS alapú – EU-n belüli forgalomba hozatalát szerdán engedélyezte az Európai Bizottság.

A jövő héten szállítja vakcináit a Moderna, amely közben a forgalomba hozatali engedélyt is megkapta

Sosem volt fontosabb Magyarországon az érthető és pontos tájékoztatás az Európai Unióról, mint most. Az EUrologus brüsszeli újságíró csapatának célja, hogy az Európai Unióval kapcsolatos hírekről és eseményekről közérthetően, pontosan és ha kell, kritikusan számoljon be, illetve elemzéseivel segítse az olvasót a tájékozódásban.

Hozzászólások