60 mp alatt hat fiziológiai paramétert mutat meg egy új kütyü

60 mp alatt hat fiziológiai paramétert mutat meg egy új kütyü

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hat kritikus, az egészséggel kapcsolatos jellemző nyomon követésére képes az alábbi, kettő az egyben egészségügyi eszköz. Mindössze 61 másodperc alatt detektálja őket.

Egy dél-koreai, mesterséges intelligenciával foglalkozó cég, az ICON.AI kétegységes (egy érintőképernyős modul és egy levehető állapotkövető) eszköze mögötti gondolat az volt, hogy bár az közismert, hogy a megelőzés jobb, mint a gyógyítás, azonban nem mindig lehet felismerni a szervezet vészjelzéseit. Éppen ebben segíthet az ICON.AI eszköze.

©

A felhasználónak rá kell tennie az ujjait 60 másodpercre a levehető egészségügyi állapotkövetőr, ami hatféle fiziológiás jellemzőt mér, köztük a vérnyomást, a pulzusszámot, a vér oxigéntelítettségét. A mért jellemzők átküldhetők a csatlakoztatott okostelefonra, a családtagok eszközeire vagy akár felhőbe, és így az orvos is elérheti a frissített információkat. A készülék természetesen jelzi, ha a mérések során eltéréseket tapasztal. A levehető állapotkövető önmagában is használható, könnyen elfér a zsebben, így bárki bárhova magával viheti.

Az érintőképernyős LCD kijelzős eszköz egyfajta szórakoztató készülékként is működhet, és ebben az Amazon intelligens asszisztense, az Alexa is részt vehet. YouTube-videókat lehet keresni, nézni, időjárás-jelentés kérhető, és Amazon Kindle könyveket is el lehet érni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.