Különleges készletet dob piacra a Lego, videoklipet készíthetnek vele a gyerekek

Különleges készletet dob piacra a Lego, videoklipet készíthetnek vele a gyerekek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szokásos figurák mellett különleges csempék és egy mobilos alkalmazás is társul ahhoz a készlethez, amit márciusban dobhat piacra a Lego.

Különleges játékkal rukkolt elő a Lego. A cég és a Universal Music Group (UMG) együtt készítették el a Vidiyo nevű készletet, ami nemcsak Lego-figurákból, de különböző elemekből, a UMG által biztosított zenékből, valamint egy külön erre a célra készített alkalmazásból áll.

©

A Lego bejelentése szerint a játékkal arra ösztönzik a 7–10 éves gyerekeket, hogy saját videoklipet forgassanak egy okostelefonnal. Az alkalmazás segítségével felvételt készíthetnek a készletben megtalálható figurákról, valamint az abban lévő elemekről, a BeatBits-ekről is. Ezek különlegessége, hogy a felvételen a rajtuk látható képek effektekké változnak. Végül az egészet a kiterjesztett valóság segítségével akár egy saját magukról készített videóhoz is hozzá tudják kapcsolni.

©
©

És ezen a ponton jön a képbe a UMG. A cég ugyanis lehetővé teszi, hogy a hozzájuk tartozó zenészek dalait felhasználják a gyerekek a videoklipek készítésére. A produkciók hossza 60 másodperc lehet, ebből azonban 5, 10, 15 vagy 20 másodperces részleteket meg is oszthatnak a Vidiyo saját közösségi felületén.

A Lego azt ígéri, a Vidiyo alkalmazás kínálatát folyamatosan új zenékkel frissítik majd. A Vidiyo készlet 2021. március 1-jétől lesz majd elérhető.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások