Videóra vették, ahogy Denver fölött felrobban egy Boeing hajtóműve

Videóra vették, ahogy Denver fölött felrobban egy Boeing hajtóműve

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hatalmas szerencséjük volt a United Airlines 328-as járatán utazóknak. A Boeing 777-es egyik hajtóműve felrobbant és lángolt, de a pilóta megőrizte a nyugalmát.

Felrobbant a United Arilines Denverből felszálló 328-as járatának jobb oldali hajtóműve. Az utastérből rémisztő látványt nyújtó égő hajtómű ellenére a gép legénysége gyorsan regált. A CNN megszerezte a repülőgép és a torony közötti rádióbeszélgetést, amelyben a gépet irányító pilóta nyugodt hangon közli: súlyos meghibásodás miatt azonnal vissza kell térnie a repülőtérre. Az utasok nem estek pánikba, sőt egyiküknek még a keze sem remegett, amikor videót készített a lángoló, a borítását addigra már elvesztett hajtóműről.

A hajtómű darabjai Denver egyik külvárosában zuhantak le, de még anyagi kár sem keletkezett: az elemek udvarokra és üres telkekre hullottak.

„A gép középső részén ültünk a feleségemmel, amikor egy óriási robbanást hallottam” – mesélte CBS4 csatornának a járat egyik utasa, Mike Vena. A pár Baltimore-ból tartott Hawaiira, a szerencsétlenül járt gépen. „Nem volt pánik sem a legénység, sem az utazóközönség soraiban” – magyarázta hozzátéve:  „a gyerekeinkért aggódtam, suliban vannak, nekünk pedig 21 éve ez lett volna az első páros vakációnk”.

A repülőgép körülbelül fél órán át volt a levegőben, azután biztonságosan landolt ott, ahonnan útnak indult. „Ha fel tudtunk volna állni egészen biztos, hogy állva tapsolva ünnepeltük volna a pilótát” – mondta Mike Vena, aki feleségével egy későbbi géppel utazott el végül Honoluluba.

Denver elővárosára zuhantak egy felszálló repülő hajtóművének darabjai

A hajtómű burkolatának karimája egy ház udvarára esett.

Hozzászólások