Segítő kezet nyújt az Instagram az evészavarokkal küzdőknek

Segítő kezet nyújt az Instagram az evészavarokkal küzdőknek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Instagram a jövőben aktívan is kiveszi a részét abból, hogy az evészavarral küzdő felhasználók megfelelő segítséget kapjanak. Az újdonság egyelőre csak néhány országban elérhető.

A jövőben nagyobb segítséget igyekszik nyújtani az Instagram azoknak, akik különféle evészavarokkal küzdenek. A cég bejelentette: ha felhasználók mostantól olyan hashtagekre vagy tartalmakra keresnek rá, amelyek potenciálisan ehhez a témakörhöz kapcsolódnak, olyan segélyvonalra irányítja át őket, ahol segítséget kérhetnek a probléma leküzdésében. A funkció egyelőre csak az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában és az Egyesült Királyságban működik.

Az Instagram eddig is igyekezett megvédeni a felhasználóit az evészavarokkal kapcsolatos ártalmas bejegyzésektől. Ezeket a keresési találatokat elhomályosította az algoritmus, a felhasználókat pedig egy általános krízisközpont felé tereli. A mostani megoldás ehhez képest sokkal személyesebb, így remélhetőleg eredményesebb is lesz.

Emellett a képmegosztó használói is jelezhetik a segítő szándékukat, ha úgy érzik, egyik barátjuk/ismerősük ilyen problémával küzd.

©

Az Instagrammal szemben többször felmerült már kritikaként, hogy nem fordít elég figyelmet az evészavarokkal küzdő felhasználókra, illetve a platform hozzájárul a testképzavar kialakulásához.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.