És akkor egy Boeing 727-es tűnt fel a körforgalomban – videó

És akkor egy Boeing 727-es tűnt fel a körforgalomban – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Cotswold repülőtéren tárolt géptörzset tréler segítségével szállították Bristol közelébe. Irodahelyiséget csinálnak belőle.

Nagyot néztek azok az autósok, akik az angliai Bristol közelében jártak a hétvégén: egy Pytch nevű cég ugyanis ekkor szállíttatta át az általa megvásárolt utasszállító törzsét a végső nyughelyére.

Az AIRportal.hu által kiszúrt felvételen jól látható, ahogy a hatalmas repülőt (pontosabban annak a törzsét) tréleren húzzák. A szállítók egy körforgalomba is bevitték a monstrumot, hogy lerövidítsék az utat:

A kérdéses gép egy Boeing 727-es, amely 1968-ban kezdte karrierjét a Japan Airlinesnál. Az 1970-es években VIP-utasokat szállítottak rajta, ehhez a fedélzetét is átalakították. A repülő 2012-ig tartó életútja alatt számos lajstromjelet kapott; az utolsó ilyen a VP-CMN volt.

A Boeing az eltelt években a szintén angliai Cotswoldben állomásozott, amikor a Pytch úgy döntött, hogy megvásárolja a legfőbb darabját, a törzset. A cég nem bezúzni akarja a modult, hanem kisebb látványosságot kreál belőle: irodahelyiségként és rendezvényhelyszínként hasznosítják.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.