Már a Netflix is a TikTokot másolja

Már a Netflix is a TikTokot másolja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány hónapja derült ki, hogy egy olyan funkciót fejleszt a Netflix, ami a TikTok rövid videós koncepciójára épül. A cég most bejelentette: megérkezett a Fast Laughs.

Az elmúlt években több cég is megirigyelte a TikTok sikerét, és megpróbáltak olyan, rövid videókat kínáló funkciókat, alkalmazásokat fejleszteni, amelyek elcsábíthatják a felhasználókat a kínai apptól. A Faceboonak több ilyenje is van, az Instagramban ott a Reels, de a YouTube is elkezdte tesztelni a rövid videós formátumot.

Most egy újabb, igencsak meglepő szereplővel bővül ez a csoport. Ezúttal a Netflix jelentette be, hogy elkészült a Fast Laughs nevű funkcióval, amin keresztül rövid videók között böngészhetnek a felhasználók. Egész pontosan azok között a vicces jelenetek között, amelyeket a Netflixen elérhető sorozatokból és filmekből vett ki a csapat. A Fast Laughs nem arra való ugyanis, hogy a felhasználók készítsenek videókat, hanem arra, hogy belenézzenek egy-egy műsorba.

Az adott műsorokat a rövid videókból el is lehet indítani, illetve a segítségével felvehetik azokat a felhasználók a lejátszási listájukra. Emellett egy LOL-lal reagálhatnak is a klipre, ami szintén visszajelzés a Netflix számára.

Az új funkciót elsőként az iOS-es alkalmazásba kerül bele, illetve néhány kiválasztott androidos felhasználó is megkapja azt. Arról egyelőre nincs hír, hogy széles körben mikor vezethetik be az új funkciót.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások