szerző:
kiss
Tetszett a cikk?

A Malév-csőddel komoly gazdasági, sőt érzelmi hatásokkal járó esemény rázta meg Magyarországot péntek reggel.

A Malév-csőddel komoly gazdasági, sőt érzelmi hatásokkal járó esemény rázta meg Magyarországot péntek reggel. Ortodox, hanyatló országokban ilyenkor az érintett minisztérium vezetője személyesen száll ki a helyszínre, megvígasztalja a síró kisdedeket, egyeztet a cég vezetőivel és munkásaival, majd sajtótájékoztatón áll a sajtó színe elé, ahol értékeli és megmagyarázza a kialakult helyzetet, felvázolja a kormány álláspontját, majd válaszol az újságírók kérdéseire.

Adott esetben a fent leírt protokoll első része el is hagyható, de az mindenképp szükséges, hogy az illetékes miniszter a nyilvánosság előtt mondjon valamit a történtekről, ha valamilyen állami cég, vagy intézmény, vagy annak egy része becsődöl, lezuhan, felrobban, kisiklik, pláne, ha ez emberek tömegeinek okoz kellemetlenséget. A tegnapi malévos híradásokból ugyanakkor egy valakinek a nevét nem nagyon láttuk felbukkanni, Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterét. Még a sajtótájékoztató is megvolt, de azt nem ő tartotta, hanem az infrastruktúráért felelős államtitkár, Völner Pál.

Az eddig is tény volt, hogy az egyik legjelentősebb minisztérium vezetője egy marionettbábu, ráadásul a zsinórok nagy részét nem is Orbán tartja a kezében, hanem a Nyerges-familia, mondhatni gebinbe kiadták nekik az NFM működtetését. Nade azért az mégiscsak meglepő, vagyis nem, inkább érthetetlen, hogy legalább miért nem próbálnak úgy csinálni vele, mintha tényleg lenne bármi értelme az ő posztjának. Önök szerint mit csinált tegnap Némethné?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!