Spiegel: a Hamász „vadászik” a rakétás osztagokra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Gázában egyeduralkodó Hamász iszlamista szervezet minden erővel megpróbálja rákényszeríteni a radikális csoportokat az Izraellel kötött tűzszünet tiszteletben tartására – írta a Spiegel Online.

A német hírmagazin internetes kiadása úgy tudja, hogy a radikális Al-Aksza Mártírjai Brigádok gázai parancsnoka, Amír Ajsarif szökésben van A Hamász biztonsági emberei nemrég letartóztatták hét beosztottját. Közülük hárman éppen kilőttek egy rakétát Izrael irányába, a másik négy pedig a következő Kasszám rakéta indítását készítette elő, amikor lefogták őket.

Amíg Gázából indított rakéták csapódnak be a területén, addig Izrael megbénítja a palesztinok lakta övezetbe irányuló létfontosságú szállítmányokat. Utóbbiak hiányában viszont gyengül a Hamász hatalmi bázisa.

Izrael elleni támadásért újabban elzárás jár Gázában, s ha a delikvensnek balszerencséje van, még meg is kínozzák a fogdában. „A Hamász számára minden eszköz megengedett, hogy rákényszerítse a szakadár rakétakommandókat, maradjanak nyugton. A Gázában egyeduralkodó szervezet a szavát adta, hogy az övezetben és környékén  hallgatnak a fegyverek – most pedig Izrael és a világ előtt állnia kell a szavát” – írta a Spiegel Online.