Bush-memoár már jövőre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az előző amerikai elnök, George Bush könyvet ír elnökségének legnehezebb döntéseiről. A visszaemlékezés 2010-ben lát napvilágot - közölte a Crown Publishing Group kiadócsoport.

Döntéspontok - árulta el a kötet tervezett címét Robert Barnett washingtoni ügyvéd, aki korábban olyan személyiségek könyves szerződéseit ütötte nyélbe, mint Bill Clinton és Hillary Clinton, Barack Obama, valamint Karl Rove, aki Bush tanácsadója volt. Ugyancsak ő közvetített a volt first lady, Laura Bush könyvének megjelentetése ügyében.

Azt, hogy mekkora összeget kap George Bush a memoárért, nem közölte. Elmondta viszont, hogy az előző elnök családi döntéseket is megoszt majd az olvasókkal, és ír egyebek mellett az iraki invázióról, valamint a Katrina hurrikán utáni kormányzati reagálásról.

Bush a távozása utáni első nyilvános szereplésén a kaliforniai Calgaryban kedden mondta el, hogy könyvet ír elnöksége 12 legnehezebb döntéséről. Bush már elnöksége utolsó hónapjaiban jelezte, hogy szívesen megírná visszaemlékezéseit, de akkor több könyvkiadó jelezte, hogy az elnök népszerűtlensége miatt célszerű volna várni ezzel a tervvel.

Laura Bush memoárja szintén 2010-ben, a Simon and Schusterhez tartozó Scribner gondozásában fog megjelenni. Az ő szerződésének összege sem ismert, de szakértők szerint nyilván több millió dolláros honoráriumot kap.

Ugyancsak megírja visszaemlékezéseit a Bush kormány egykori külügyminisztere, Condoleezza Rice. Többkötetesre tervezett memoárjának első darabja várhatóan 2011 őszén kerül a boltokba.