Az FBI állítólag korábban felhívta a figyelmet a brüsszeli merénylőkre

Az FBI állítólag korábban felhívta a figyelmet a brüsszeli merénylőkre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A belga rendőrség azonban cáfolta, hogy információkat kaptak volna az amerikai nyomozóirodától.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) hat nappal a múlt heti brüsszeli robbantások előtt információkat adott át a holland hatóságoknak az el-Bakraoui fivérekről, akik részt vettek az öngyilkos merényletekben - közölte kedden a holland igazságügyi miniszter. Ard van der Steur a hágai törvényhozás alsóháza előtt beszélve elmondta, hogy az FBI március 16-án tájékoztatta a holland szerveket Ibrahim és Khalid el-Bakraoui bűnözői és szélsőséges múltjáról.

A tárcavezető hozzátette, hogy a holland hatóságok másnap, március 17-én közvetlenül felvették a kapcsolatot a belga társszervekkel.

Claude Fontaine, a belga szövetségi rendőrség vezetője később azt közölte, hogy Ard van der Steur állításával ellentétben nem kaptak semmilyen információt a holland szervektől az el-Bakraoui testvérekről.

Ibrahim el-Bakraoui március 22-én robbantotta fel magát a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren, míg testvére, Khalid nem sokkal később a metróban követett el öngyilkos merényletet az uniós intézmények közelében.A brüsszeli terrortámadásokban a legfrissebb összesítések szerint 32 ember életét vesztette, és nagyjából háromszáznegyvenen megsebesültek.

Hozzászólások