"A menekültek maradnak, a nácikat elüldözzük"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Zavargásokba torkollott baloldali fiatalok megmozdulása a németoroszági Stuttgartban. Eredetileg a jobboldali AfD nevű párt ellen tüntettek.

Rendőrökkel csaptak össze baloldali tüntetők szombaton Stuttgartban, akik megpróbálták megakadályozni a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt szövetségi pártkongresszusát. Még az ülés megkezdése előtt, a reggeli órákban mintegy 400, a rendőrség szerint erőszakos demonstrálót vettek őrizetbe. A tüntetők autóabroncsokat gyújtottak meg és petárdákkal próbálták megzavarni a rendezvényt.

A "menekültek maradnak, a nácikat elüldözzük" és "mindegyikőtöket elkapjuk" szlogeneket kántáló tüntetők elállták a rendezvény bejáratát.  A rendőrség közlése szerint mintegy 1500-an vettek részt a tiltakozó akcióban. 800-900 "erőszakos" tüntető buszokkal érkezett a helyszínre. A hivatalos értesülések szerint senki sem sérült meg, ugyanakkor demonstrálók egy szövetsége azt jelentette, hogy a tüntetők között volt, akit paprika sray-jel fújtak le.

Az iszlámkritikus AfD pártkongresszusát őrző mintegy 1000 rendőr a szétkergetett tüntetők közül többet a létesítmény mögötti réteken fogott el. A többnyire fiatal tüntetőket kábelkötővel a csuklójukon vezették el. Helyszíni jelentések szerint a demonstrálók között volt, aki fekete maszkot viselt, egyesek vasrudakkal, mások falécekkel voltak felfegyverkezve.

Hozzászólások