NYT: Illegális bevándorlók dolgoztak Trump golfklubjában

NYT: Illegális bevándorlók dolgoztak Trump golfklubjában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A lap szerint a két nő hamis papírokkal érkezett az Egyesült Államokba, ezekkel tudtak elhelyezkedni.

Donald Trump elnök New Jerseyben lévő golfklubjában illegális bevándorlók dolgoztak – állítja csütörtök este internetes oldalán közzétett riportjában a The New York Times. A lap két latin-amerikai nőt szólaltatott meg. Azt állították, hogy hamis társadalombiztosítási kártyával és hamis zöldkártyával (vagyis tartózkodási engedéllyel) vállaltak takarítónői munkát a bedminsteri golfklubban. Bedminster a keleti parti New Jersey államban, a tengerparton fekszik.

Victorina Morales és Sandra Diaz azt állította, hogy illegálisan érkeztek az Egyesült Államokba, és ezt a munkafelügyelőjük is tudta. Azt is mondták, hogy más illegális bevándorlók szintén kaptak munkát a bedminsteri golfklubban.

A guatemalai Morales 1999-ben érkezett az Egyesült Államokba és hamisított dokumentumokat mutatott be, amikor munkát keresett. E dokumentumoknak köszönhetően vették fel takarítónőnek a golfklubba 2013-ban. Diaz – aki Costa Ricából érkezett, már jogszerűen tartózkodik az Egyesült Államokban, de korábban szintén illegálisan élt az országban – 2010 és 2013 között dolgozott a bedminsteri klubban.

A két nő az ügyvédje, Annibal Romero segítségével kereste meg a lapot. A 45 éves Victorina Morales csak annyit mondott:

belefáradtunk a sértésekbe, abba, ahogyan (Trump) rólunk beszél, miközben tudja, mi segítünk neki, hogy pénzt csinálhasson.

A golfklubot is tulajdonló Trump-vállalat nem kommentálta a két nő történetét. Amanda Miller, a cég marketingért és vállalati kommunikációért felelős alelnöke közleményben tudatta: több tízezer alkalmazottjuk van, a felvételi gyakorlat pedig nagyon szigorú. Ha egy alkalmazott hamis dokumentumokat mutat be, hogy megkerülje a törvényt, a munkaszerződése azonnali hatállyal megszűnik.

Hozzászólások