Ellenzéki kerekasztalt alapítottak Strasbourgban a magyar EP-képviselők

Ellenzéki kerekasztalt alapítottak Strasbourgban a magyar EP-képviselők

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Együtt akarnak fellépni az európai Magyarország és a magyar polgárok érdekében.

Az Európai Parlament strasbourgi ülésszaka alatt megtartották első, úgynevezett ellenzéki kerekasztalukat az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Momentum és a Jobbik EP-képviselői.

A szocialista Ujhelyi István beszámolója szerint a következő időszakban folyamatosan egyeztetni fognak egymással a Magyarországot érintő szakpolitikai kérdésekben.

„Célunk, hogy minél hatékonyabban fel tudjunk lépni az európai Magyarország és a magyar polgárok érdekében. Ezt pedig akkor tudjuk a legbiztosabban megtenni, ha – a meglévő véleménykülönbségek ellenére is, de – együtt mozgunk az európai térben” – írta.

A képviselők azt ígérik, hogy sok ügyben máris előreléptek, az egyeztetéseket pedig rendszeresen folytatják.

Az MSZP, a DK és a Momentum képviselői a többi között héten azzal kerültek a hírekbe, hogy nem szavazták meg a bizottsági elnöki, illetve alelnöki posztokra a Fidesz politikusait. Válaszul Bayer Zsolt és Kocsis Máté is kilátásba helyezte, hogy el kellene venni a parlamenti tisztségeket az ellenzéktől, hozzájuk csatlakozott később Hende Csaba is.

Vadai Ágnes az ellenzéki akció és a kormánypárti reakció után azt mondta a Fidesz padsorai felé fordulva: „öt éven át mindenben akadályozni fogjuk önöket Brüsszelben”.

Hozzászólások