Húsz, merényletre készülő iszlamistát kapcsoltak le Dániában

Húsz, merényletre készülő iszlamistát kapcsoltak le Dániában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A dán rendőrség országszerte tartott razziákat.

Az akciókat azért hajtották végre, mert felvetődött annak gyanúja, hogy többen terrorcselekményt terveltek ki. A dán rendőrség és hírszerzés közlése szerint robbanószereket és lőfegyvereket próbáltak beszerezni azok, akiket elfogtak.

Jorgen Bergen Skov, a koppenhágai rendőrfőnök elmondta, hogy az őrizetbe vett emberek közül egyeseket már csütörtökön kikérdeznek, mert a gyanú szerint terroristák. "Fontos hangsúlyozni, hogy a keresett személyek közül mindenkit sikerült elfogni" – tette hozzá a rendőrfőnök. Az őrizetbe vettek állampolgárságát nem közölte.

"Ezeket az embereket megítélésünk szerint szélsőséges iszlamista indítékok hajtották" – jelentette ki Flemming Drejer, a hírszerzés műveleti igazgatója.

Dániában utoljára 2015-ben történt terrortámadás. Akkor egy fegyveres elkövető lövéseket adott le egy koppenhágai kulturális központ kávézójára, amelyben rendezvényt tartottak a szólás szabadságáról, majd néhány órával később egy zsinagógára támadt. A támadó két emberrel végzett, hat rendőrt pedig megsebesített. A merénylőt a rendvédelmi szervek lelőtték.

Hozzászólások