Iskolára ürítette az üzemanyagát egy Boeing Los Angelesben, 17 gyerek megsérült

Iskolára ürítette az üzemanyagát egy Boeing Los Angelesben, 17 gyerek megsérült

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az utasszállító bajban volt, kényszerleszállást kellett végrehajtani. Arra viszont már nem ügyeltek a pilóták, hol engedik ki az üzemanyagot.

Tizenhét gyerek és kilenc felnőtt sérült meg könnyebben, mert egy kényszerleszállásra készülő repülőgép egy iskola fölött engedte ki az ilyenkor kötelezően kidobandó üzemanyagot – közölték helyi idő szerint kedden az amerikai hatóságok.

A Los Angeles megyei tűzoltóság tájékoztatása szerint senkit sem kellett kórházba vinni. A járatot üzemeltető Delta Airlines arról számolt be az MTI szerint, hogy a Los Angelesből Sanghajba tartó gép a felszállás után hajtóműhibát észlelt, és kénytelen volt visszafordulni, majd kényszerleszállást végrehajtani, ám teli üzemanyagtartállyal a gép ilyenkor túl nehéz lenne ahhoz, hogy biztonságosan le tudjon szállni, ezért kénytelen volt kiengedni az üzemanyagot.

A Boeing 777 típusú gép a Park Avenue Elementary School területén ürített.

A szövetségi légügyi hatóság vizsgálatot rendelt el, és azt feltételezi, hogy a pilóták nem tartották be az üzemanyag kiengedésére vonatkozó szabályokat, amelyek azt írják elő, hogy a kerozint kijelölt, lakatlan terület fölött kell kiengedni, megfelelő magasságban ahhoz, hogy elpárologhasson, mielőtt földet ér.

A tűzoltóság megerősítette, hogy az iskola játszóterére repülőgép-üzemanyag ömlött, éppen akkor, amikor a gyerekek kint játszottak. A mentésben mintegy 70 tűzoltó vett részt, két utcát lezártak, és az incidenst követően az iskolát kiürítették és minden diákot hazaküldtek.

A járaton 140-en utaztak – írta a Los Angeles Times.

Hozzászólások