Ronaldo megsérthette az olasz előírásokat azzal, hogy visszatért Torinóba fertőzötten

Ronaldo megsérthette az olasz előírásokat azzal, hogy visszatért Torinóba fertőzötten

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A karanténkötelezettsége ellenére tért vissza Olaszországba.

Az olasz sportminiszter, Vincenzo Spadafora úgy véli, a Juventus sztárfutballistája, Cristiano Ronaldo megsértette a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott biztonsági előírásokat.

A politikus igennel válaszolt csütörtökön a Rai Radio Uno rádióadóban arra a kérdésre, vétett-e a játékos a szabályok ellen azzal, hogy karanténkötelezettsége ellenére visszatért Torinóba.

A 35 éves, ötszörös aranylabdás portugál labdarúgónál még Lisszabonban, a válogatott táborában állapították meg, hogy elkapta a koronavírust, ennek ellenére szerdán visszarepült Olaszországba, hogy ott töltse a karanténidőszakot.

Spadafora beszélt a szurkolók esetleges visszatéréséről is a stadionokba, szerinte erre november közepéig biztosan nem kerülhet sor.

Az egyes régiók javaslata az volt, hogy a nézők 25 százaléka bemehessen a stadionokba, de ezt még nem engedélyezhetik. Megnézik, hogyan alakul a járványgörbe november közepéig - mondta a sportminiszter.

Mindeközben csütörtökön rekordot döntött a napi új fertőzések száma Olaszországban. Az elmúlt 24 órában 8804 új fertőzöttet regisztráltak, ami a szerdai csúcshoz képest majd 1500-zal több, akkor ugyanis 7332 új koronavírusosról számoltak be.

Újabb rekord Olaszországban: egy nap alatt 8804-en fertőződtek meg

A napi halálozások száma kis híján a duplájára emelkedett 24 óra alatt.

Hozzászólások