Izraelben is zavargások voltak a járványügyi korlátozások miatt

Izraelben is zavargások voltak a járványügyi korlátozások miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tel-Aviv mellett egy autóbuszt gyújtottak fel az ultraortodox demonstrálók, Jeruzsálemben egy villamosmegállót zúztak szét.

Kövekkel dobáltak meg, majd felgyújtottak egy autóbuszt ultraortodox tüntetők egy Tel-Aviv melletti kisvárosban, Bné Braukban. A hatóságok közleménye szerint a busz felgyújtása miatt négy embert vettek őrizetbe.

„Nem szeretnék mindenkit büntetni, de csökkenteni kell a járatszámot, és nem szabad behajtani a városba, amíg nem rendeződik a helyzet” – nyilatkozta az izraeli közszolgálati rádióban a felgyújtott buszt üzemeltettető társaság munkavállalói szervezetének vezetője hétfő reggel.

Jeruzsálemben is ultraortodox tüntetők szítottak zavargást: ott egy villamosmegállót rongáltak meg, tönkretéve több jegyautomatát is. A zavargások múlt csütörtökön kezdődtek, amikor a rendőrség megpróbálta erővel betartatni a január eleje óta érvényben lévő járványügyi szabályozásokat. Az ultraortodox közösség tagjai nem hajlandók betartani sem a gyülekezési tilalmat, sem az iskolákat nem zárják be annak ellenére sem, hogy pont az ilyen helyeken terjed a legkönnyebben a járvány.

Izrael áll viszont a legjobban a koronavírus elleni oltások beadásával a világon. Csak vasárnap 61 524 embert oltottak be először, 123 940-et pedig már másodszor a Pfizer vakcinájával. Az oltási kampány decemberi kezdete óta eddig 2 586 053-an kapták meg a vakcinát, ez pedig a lakosság közel harminc százalékát jelenti. Az izraeli fertőzöttségi adatok visszaeséséből a kutatók szerint kiolvasható, hogy a Pfizer oltóanyaga a koronavírus átadását is megakadályozza.

Hétvégén Hollandiában is országszerte voltak zavargások és összecsapások a járványügyi korlátozások bevezetése miatt.

Autók is égtek a lezárásellenes holland tüntetéseken

Százakat vittek börtönbe Amszterdamból és Eindhovenből.

(Kiemelt képünk illusztráció!)

Hozzászólások