Lezuhant a román légierő egyik vadászgépe

Lezuhant a román légierő egyik vadászgépe

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Mig–21 Lancer pilótája időben katapultált, és túlélte a balesetet.

Maros megyében kedd délután lezuhant a román légierő egyik MiG–21 Lancer vadászrepülőgépe – jelentették a romániai hírtelevíziók.

Dan Anghel, a román védelmi minisztérium szóvivője elmondta, hogy a pilóta katapultált, és túlélte a balesetet, de megsérült. Az Antenna3 hírtelevízió közlése szerint a vadászgép a Kolozs megyei Aranyoslóna légibázisáról szállt fel gyakorlatozó repülésre, és a Szászrégennel szomszédos Dedrád közelében zuhant le.

A román védelmi minisztérium közleménye szerint a repülőgép helyi idő szerint 14 óra 30 perckor zuhant le lakatlan területre. A pilóta a katapultálás ellenére nem vesztette el az eszméletét, együttműködött a helyszínre érkező mentőegységekkel.

Aeronavă MiG 21 LanceR prăbușită în județul Mureș Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare...

Közzétette: Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro – 2021. április 20., kedd

Az utóbbi 25 évben a román légierő több mint húsz MiG–21-ese hajtott végre kényszerleszállást, vagy zuhant le. A legutóbbi hasonló baleset 2018. július 7-én történt egy légi parádé közben a dél-romániai Fetesti település mellett. Akkor a pilóta nem élte túl a balesetet.

Hozzászólások