szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vasárnap reggeltől kora délutánig próbaterhelés miatt lezárják a Nyugati téri felüljárót – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Nyugati téri felüljáró felújításának tervezése próbaterheléssel folytatódik, amelyet vasárnap reggel 8 és 14 óra között végeznek, ezért ebben az időszakban lezárják a felüljárót – írta közleményében a BKK.
 
A BKK kéri az autósokat, hogy ha tehetik, kerüljék el a Nyugati teret.

A társaság tavaly szeptemberben írt ki nyílt közbeszerzési eljárást a Nyugati téri felüljáró felújítását tartalmazó engedélyezési és kiviteli tervek elkészítésére, az engedélyezés lefolytatására, valamint a kivitelezési ajánlatkérési dokumentáció összeállítására. A tender győztesével, a Speciálterv Építőmérnöki Kft.-vel október 27-én kötötték meg a szerződést.
 
A tervezési-engedélyeztetési folyamat első szakaszában beszerezték az összes eredeti tervet és minden ezzel kapcsolatos információt és elvégezték a felüljáró állapotának vizsgálatát. A helyszíni felmérést két ütemben – február 25–26. és március 5–13. között – végezték. Ekkor a felüljáró Bajcsy-Zsilinszky út felőli végét vizsgálták, ugyanis az építménynek ez a része van a legrosszabb állapotban. 
 
A felmérések kiegészítéseként a tervezők javasolták a felüljáró próbaterhelését is. Az így mért adatokat a felüljáró építésekor elvégzett próbaterhelés adataival összevetve további, a felújítás tervezésekor hasznosítható következtetések vonhatók majd le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!