szerző:
hvg.hu

Vasárnap reggeltől kora délutánig próbaterhelés miatt lezárják a Nyugati téri felüljárót – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Nyugati téri felüljáró felújításának tervezése próbaterheléssel folytatódik, amelyet vasárnap reggel 8 és 14 óra között végeznek, ezért ebben az időszakban lezárják a felüljárót – írta közleményében a BKK.
 
A BKK kéri az autósokat, hogy ha tehetik, kerüljék el a Nyugati teret.

A társaság tavaly szeptemberben írt ki nyílt közbeszerzési eljárást a Nyugati téri felüljáró felújítását tartalmazó engedélyezési és kiviteli tervek elkészítésére, az engedélyezés lefolytatására, valamint a kivitelezési ajánlatkérési dokumentáció összeállítására. A tender győztesével, a Speciálterv Építőmérnöki Kft.-vel október 27-én kötötték meg a szerződést.
 
A tervezési-engedélyeztetési folyamat első szakaszában beszerezték az összes eredeti tervet és minden ezzel kapcsolatos információt és elvégezték a felüljáró állapotának vizsgálatát. A helyszíni felmérést két ütemben – február 25–26. és március 5–13. között – végezték. Ekkor a felüljáró Bajcsy-Zsilinszky út felőli végét vizsgálták, ugyanis az építménynek ez a része van a legrosszabb állapotban. 
 
A felmérések kiegészítéseként a tervezők javasolták a felüljáró próbaterhelését is. Az így mért adatokat a felüljáró építésekor elvégzett próbaterhelés adataival összevetve további, a felújítás tervezésekor hasznosítható következtetések vonhatók majd le.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!