szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Átadták szerdán Budapesten a XVII. és X. kerületben létesített buszsávot, amely Rákosmente központját köti össze az Örs vezér terével.

A buszfolyosót 3,4 kilométer hosszan építették meg a Fehér út-Jászberényi út-Pesti út útvonalon, 11 csomópontban átalakították a közlekedést, húsz buszmegállót építettek át akadálymentesre, új utasvárókat építettek és kamerás védelmi rendszerrel is ellátták a buszsávot. A 2009-ben indult projekt összköltsége mindegy 1,3 milliárd forint, ebből az unió 881 millió forintot, a főváros pedig 350 forintot állt.

György István, városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes az átadáson azt mondta, több helyszínen is újfajta megoldást alkalmaztak: a Jászberényi úton a Maglódi út és az Élessarok között egy használaton kívüli iparvágányt alakították át buszsávvá, a Kozma utcai csomópontban elválasztották a buszsávot, így a buszoknak nem kell a zöld jelzésre várniuk. A Fehér úton az út közepén vezették a buszsávot, a Pesti úton pedig útpálya-szélesítéssel oldották meg a buszsáv vonalvezetését.

A főpolgármester-helyettes hangsúlyozta, 14 járatot érint a változás, ezeket naponta több mint 67 ezer ember használja.

Riz Levente, a XVII. kerület polgármestere, fideszes országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy a kerületben nagyon fontos a közösségi közlekedés, mert Rákosmentén kevés munkahely van, és földrajzilag a legmesszebb vannak a belvárostól, ezért a helybeliek sokat utaznak, viszont a BKK-nak semmilyen kötött pályás közlekedési eszköze nem érinti a kerületet. Emiatt a buszvonalakra és a MÁV hálózatára nagy teher hárul - tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Túlzottan beépített, forgalmas – a Fertő tavi beruházást kifogásolja egy nemzetközi szervezet

Túlzottan beépített, forgalmas – a Fertő tavi beruházást kifogásolja egy nemzetközi szervezet

Telex: Koronavírus miatt halt meg egy kaszinó biztonsági őre

Telex: Koronavírus miatt halt meg egy kaszinó biztonsági őre

Bejutott a kamera a galántai járványkórházba, ahol a lélegeztetőgépre kerültek 60 százaléka meghal

Bejutott a kamera a galántai járványkórházba, ahol a lélegeztetőgépre kerültek 60 százaléka meghal