szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Széll Kálmán tér felújítása miatt január 17-én és 18-án a 18-as villamos bel-budai szakaszán, valamint az 59-es és a 61-es villamos helyett a teljes vonalon villamospótló busz jár.

Január 17-én és 18-án (szombaton és vasárnap), a Széll Kálmán tér felújításának rövid, e hétvégi ütemében a téren ideiglenes villamos-végállomásokat építenek, ezért változik a teret érintő, azon áthaladó villamosjáratok közlekedése – közölte a BKK.

A 18-as villamos rövidített útvonalon, a Savoya Park és a Dózsa György tér között jár; a Széll Kálmán tér M és a Dózsa György tér közötti szakaszon 18-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik, amelyre a Széll Kálmán téren a 22-es járatcsalád leszállóhelyén lehet felszállni.

Az 59-es és az 59A villamos helyett a Széll Kálmán tér M és a Mindszenty József bíboros tér között szintén villamospótló busz jár, amely a Széll Kálmán tér melletti Csaba utcából, a 102-es busz végállomásáról indul.

A Szent János Kórház és a Széll Kálmán tér között a Szilágyi Erzsébet fasoron közlekedő buszjáratokat ajánljuk. A 61-es villamos helyett a teljes vonalon villamospótló busz viszi az utasokat, amelyre a Széll Kálmán téren mind lent, a buszvégállomáson, mind fent, a Csaba utcában fel lehet szállni.

©

A megfelelő kapacitás biztosítása érdekében a villamospótló buszok az utasforgalomhoz igazodva egyes napszakokban a villamosoknál gyakrabban indulnak. Az M2-es metró, valamint a 4-es és a 6-os villamos menetrend szerint, zavartalanul közlekedik.

A teret érintő buszjáratok közül csak a 116-os busz és a 916-os éjszakai járat közlekedése változik kismértékben. A Széll Kálmán tér felújításának január 19-én (hétfőn) kezdődő, és várhatóan március elejéig tartó építési ütemében a teret érintő, azon áthaladó villamosjáratok csak az említett, az Attila út és a Krisztina körút kereszteződésénél, illetve a Szilágyi Erzsébet fasoron a Káplár utcánál kialakított ideiglenes végállomásokig járnak majd.

A január 19-étől érvényes közlekedési rendről hamarosan külön részletes tájékoztatást ad a BKK. A Széll Kálmán tér teljes rekonstrukciója 2016 tavaszára fejeződhet be, a felújítására mintegy nettó 5,3 milliárd forintos kormányzati, uniós és fővárosi forrás áll a Fővárosi Önkormányzat rendelkezésre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!