Hivatalosan nem tud a BKV a tűs támadásokról

Hivatalosan nem tud a BKV a tűs támadásokról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Aki a villamoson rejtett tűt talál az ülésében, rögtön szóljon a járművezetőnek, mert az utasbiztonság érdekében a járműnek ilyenkor ki kell állnia a forgalomból – közölte a BKV. Hivatalos megkeresés azonban még nem érkezett hozzájuk a 47-es és 49-es villamoson előforduló jelenséggel kapcsolatban.

Az elmúlt egy-két hétben legalább háromszor sütötték el azt a kegyetlen tréfát a 47-es, illetve a 49-es villamoson, hogy úgy szúrtak használt orvosi tűt (egy esetben ismeretlen típusú tűt) az ülésbe, hogy az kívülről ne látszódjon, de sérülést okozhasson az óvatlanul ráülőnek – adtuk hírül a napokban.

©

Az ügyben megkerestük a BKK-t, amely a BKV-hoz továbbította kérdéseinket. A BKV közölte: a járművezetők felé eddig még nem jelezték az utasok a problémát. Abban az esetben, ha ilyen információt kap a vezető, azonnal köteles jelenteni a BKK diszpécserének, és le kell szállítania az utasokat. A járműnek ki kell állnia a forgalomból, amíg teljesen át nem vizsgálják.

A BKV információi szerint a tű ártó szándékú elhelyezése akár súlyos testi sértést is megvalósíthat, ami három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A súlyos testi sértés előkészülete is egy évig terjedő börtönnel büntethető. A BKV arra kéri az utasokat, ha ilyen esetet tapasztalnak, azonnal jelezzék a járművezetőnek, hogy intézkedhessen.

A tájékoztatás ugyanakkor nem tért ki arra, hogy egy utas levelet írt a BKK-nak az ügyben, miután a lánya a Deák térnél beleült egy használt injekciós tűbe.