Nem fogunk unatkozni: jön az új BMW M5, Audi A8 és VW Touareg

Nem fogunk unatkozni: jön az új BMW M5, Audi A8 és VW Touareg

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár egyelőre még messzinek tűnhet a szeptember, nem kell már olyan sokat várnunk az ekkor megrendezendő Frankfurti Autókiállításra (IAA). Lássunk most három frankfurti újdonságot!

A BMW várhatóan Frankfurtban lebbenti majd fel a fátylat a tavaly kijött új 5-ös sorozatból készített M-es modellből, vagyis a sokak által várva várt M5-ről. Sokak bánatára az M5 nemcsak a hátsó, hanem az első kerekeit is hajtja, azonban jó hír, hogy az AMG E63S mintájára ebbe a német limuzinba is kerül őrültködő drift üzemmód. A 630 lóerős BMW M5 várhatóan 3,3 másodperc alatt gyorsul majd 0-ról 100-ra, végsebessége pedig eléri a 310 km/h-t.

©

A BMW nem túl rég dobta piacra aktuális 7-es modelljét, a Mercedes alig pár napja frissítette fel a 2013-ban forgalomban lévő S-osztályt, így most az Audinál pattog a labda. A jelenleg kapható A8-as mára már egy kicsit elfáradt, így nem meglepő, hogy Frankfurtban érkezik a teljesen új generáció. Előzetes információk szerint az új A8-as minden korábbinál nagyobb, szuperszéles hűtőrácsot fog kapni, hátsó lámpái pedig vékonyak és ugyancsak szélesek lesznek. A motorokról egyelőre keveset tudni, az viszont biztosra vehető, hogy az A8 fejlett önvezető funkciókat fog kapni.

©

Ugyancsak az IAA 2017-re tehető a teljesen megújult nagy Volkswagen divatterepjáró, a Touareg hivatalos bejelentése. A harmadik generációs modell hossza 4,8 méterről várhatóan 5 méterre fog nőni, melynek köszönhetően még a harmadik üléssorban sem lesz kényelmetlen utazni. Remek hír, hogy az új Touareg a méretnövekedés ellenére jelentősen, mintegy 200 kilogrammal könnyebb lesz az elődjénél, és többek közt fejlett plug-in hibrid változatban is elérhető lesz.

©

A 67. IAA szeptember 14-24. között várja az érdeklődőket, a sajtónapok pedig 12-13-án lesznek, melyeken igyekszünk mi is ott lenni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.