555 lóerős lett az Alfa Romeo felmorcosított divatterepjárója

555 lóerős lett az Alfa Romeo felmorcosított divatterepjárója

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Stelvio csúcsváltozata eddig sem számított gyengének, sem lassúnak, de az olaszok most találtak még benne néhány extra lóerőt.

Az Alfa Romeo 2016 végén leplezte le 4,68 méter hosszú divatterepjáróját, a Stelviót, melynek legsportosabb kivitele a hazánkban 28,4 millió forintos alapáron kínált Quadrifoglio. Ennek motorházteteje alatt egy 2,9 literes biturbó 6 hengeres benzinmotor rejtőzik, mely 510 lóerős, illetve 600 Nm-es produkciót ad elő. Akinek pedig ez is kevés lenne, az vessen néhány pillantást erre a tuningolt változatra:
©

A milánói Romeo Ferraris által kezelésbe vett Stelvio Quadrifoglio motorja 45 extra lóerőt és 60 extra Nm-t ad le, így a felmorcosított SUV már 555 lóerőt, illetve 660 Nm-t szabadít rá az aszfaltra. Azt egyelőre nem tudni, hogy a 3,8 másodperces 0-100-as szintidő mennyit javult, az viszont tény, hogy a végsebesség 283-ról 290 km/h-ra emelkedett.

©

Az egyedi fényezésű Stelvio Quadrifoglio 20 colos OZ könnyűfémfelniket kapott, a nyomtáv elöl, illetve hátul 20-25 milliméterrel növekedett. Ezenkívül pedig a sportosabbra vett utastér, illetve a gyárinál hangosabb sportkipufogó mellett sem mehetünk el szó nélkül.

©

 

©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.