Baleset lett a büntetőfékezésből az M7-esen

Baleset lett a büntetőfékezésből az M7-esen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Autós konfliktust akart hirtelen fékezéssel megoldani egy sofőr, de baleset és büntetőeljárás lett a manőver vége.

A több szempontból is tanulságos baleset csütörtökön történt az M7-es autópályán. Lepsény irányába vezette Peugeot kisteherautóját az a 62 éves budapesti férfi, aki elé bevágott egy Volvo és hirtelen, intenzíven fékezni kezdett.

©

A kisteherautó vezetője, hogy az ütközést elkerülje, megpróbálta az előtte fékező autóst kikerülni, de a járműve irányíthatatlanná vált és a szalagkorlátnak csapódott.

Az ütközés erejétől a Peugeot felborult, majd az oldalán-tetején többször átfordulva a leállósávban állt meg. A sofőrnek a baleset következtében könnyű sérülése keletkezett.

©

A Volvót vezető szintén budapesti 48 éves férfi először nem állt meg, de a balesetet észlelve visszatolatott segítséget nyújtani.

A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy a férfi a baleset előtt egy közlekedési konfliktust akart azzal megtorolni, hogy bevágott a Peugeot elé és hirtelen fékezni kezdett.

A sofőr ellen a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közúti veszélyeztetés bűncselekmény elkövetése miatt indított eljárást - írta a rendőrség honlapja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.