Már mi is fontosak vagyunk a Teslának

Már mi is fontosak vagyunk a Teslának

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

Kelet-Európában is terjeszkedik hamarosan az amerikai cég. Megjelennek például a névadó hazájában is.

Elon Musk, az elektromos autókat gyártó Tesla vezérigazgatója egy Twitter-bejegyzésében írt a terjeszkedési tervekről, és reményét fejezte ki, hogy megjelenhet egyebek mellett Szlovákiában, Horvátországban és Szerbiában is.

A Tesla az idei második negyedévben rekordszámú, 87 ezer 48 autót gyártott, és ugyancsak rekordszámú, 95 ezer 200 autót szállított le. Ezek közül 77 ezer 550 Model 3 és 17 ezer 650 Model S és Model X volt.

A Tesla második negyedévi vesztesége 408 millió dollárra esett az első negyedévi 702 millió dollárról.

Nemrégiben már azt is hivatalosan bejelentette a vállalat, hogy szállít például Magyaroszágra is járműveket, direkt megrendelést követően is. Eddig csak közvetítőkön keresztül lehetett itthon Teslához jutni, amelyeknél egyébként a gyártó mindhárom típusa kapható, és 10-12 hét várakozás után akár le is szállítják őket.

A Tesla pár hete azt is közölte, hogy Varsó és Prága mellett hamarosan, várhatóan jövőre, Budapesten is hivatalos szerviz nyílik.

Jelenleg ugyan nincsen hivatalos Tesla-kereskedés az országban, de a magyar árakat azért lehet böngészni, igaz, nettó euróban. Ezekre még a szokásos 880 eurós szállítási és dokumentációs költség rakódik, ha valaki a Tesla oldalán keresztül rendel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások