Újabb olasz klasszikus, az Alfa Romeo Giulia Sprint GT kap elektromos szívet

Újabb olasz klasszikus, az Alfa Romeo Giulia Sprint GT kap elektromos szívet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elektromos vagy sem, az ilyen minőségű műhelymunkák mindig elismerésre méltóak.

Az olaszt Totem Automobili műhely jelentette be, hogy a jövőre esedékes Goodwood Festival of Speeden bemutatja egy igazán olasz autó mai értelmezését. A kocsi, azért igazán érdekes, mert egy Alfa Romeo Giulia Sprint GT-ről van szó, amely elektromos szívet kapna.

©

Az alapja a Bertone féle, eredeti Alfa Romeo Giulia Sprint GT Type 105-as modell, de lényegében csak a karosszéria hasonlít majd az eredetire az alatt már minden vadonatúj.

Ez a fajta „restomod” átalakítás, amely az eredeti autó formájának megőrzését, míg a technika teljes vagy részbeni modernizálást jelenti, az elektromos erőforrások egyre szélesebb térnyerésével úgy tűnik még inkább jellemző lesz a jövőben.

©
©
©
©

A Totem azonban nem csak a motortérben, hanem a külsőségekben is megújítja a modellt, amely szélesebb is lenne mint az eredeti, 18 centivel. A kabinteret egyelőre nem mutatták meg a dizájnrajzokon, de minden bizonnyal ott is ez a fajta a modern és régi világ kettősségét egybegyúró forma lesz.

A motortérben a közlésük szerint egy 525 lóerős elektromos motor lesz, amelyet egy 320 kilométerre elegendő akkumulátor csomag lát el. A menetdinamikai jellemzőit már közölték is az autónak, amely 3.4 másodperc alatt gyorsul majd száz kilométer per órás sebességre. A futóművében állítható keménységű lengéscsillapítók kapnak majd helyet, hogy még sportosabban lehessen használni az autót.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások