Leáll a munka a szentgotthárdi Opel-gyárban is

Leáll a munka a szentgotthárdi Opel-gyárban is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cégnél 850 fő dolgozik állományban, az üzemstopot első körben a hónap végéig vezetik be.

Hétfőn közleményben tudatta a francia PSA Peugeot-Citroen csoport, amely Opel és a DS márkák tulajdonosa is, hogy a súlyosbodó járványhelyzet miatt ütemezetten leállítja a gyárait.

Az a kommüniké még nem tért ki a magyarországi Opel-üzemre, amelyben motorok készülnek, kedden azonban már a szentgotthárdi egység leállításáról is döntöttek. A leállásra héten kerül sor, és hétfőtől már szünetel a termelés – tudta meg a hvg.hu a cég kommunikációs vezetőjétől.

A Peugeot-, az Opel- és a Citroen-gyárak termelésének leállítása március 27-ig érvényes, Kaszás Zoltán a magyar Opel-gyár kommunikációs vezetője is ezt a dátumot említette a hvg.hu-nak. Annyit hozzátett, hogy mivel a motorgyárás megelőzi az autógyártást, elképzelhető, hogy számukra néhány nappal korábban jöhet az üzemkezdet.

A szetgotthárdi gyárban, mint korább cikkükben írtuk, 850-en vannak jelenleg dolgozói állományban. Ehhez a létszámhoz hozzá jön azon cégek alkalmazottainak száma, akik szállítással szolgálják ki a gyárat, annak őrzését látják el, valamint az étkeztetésben dolgozók. E munkavállalók létszáma nagyjából 150 fő  – mondta el Kaszás Zoltán.

Arra kérdésre, hogy a kényszerű lellás idejére, milyen formában lesz elszámolva a dolgozók munkaideje nem tudott válaszolni, ennek kidolgozása még folyamatban van - mondta.

Az európai autógyárak és motorgyártó részlegek egymás után állnak le, kedden a győri Audi is bejelentette az üzemszünetet.

A gyártók hangsúlyozták, hogy nemcsak a közvetlen járványveszély, hanem az autókereskedelem és beszállítói láncok összeomlása miatt van szükség az intézkedésre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások