Újraindul a VW első igazi villanyautójának a gyártása

Újraindul a VW első igazi villanyautójának a gyártása

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ID.3 első példányait az ígéretek szerint valamikor a nyáron vehetik majd át a vásárlók.

A Volkswagen tavaly ősszel mutatta be első olyan modelljét, az ID.3-at, amelyet már az első skiccektől kezdve elektromos autónak terveztek. Az MEB villanyautó-platformra épülő újdonságról egy ideje már tudható, hogy a németeknél nagyjából 8 millió forintos áron fog elrajtolni, az első példányok átadására azonban még várni kell.

A koronavírus-járvány miatt márciusban az ID.3 gyártása is leállt a Volkswagennél, csütörtökön azonban újra megkezdődik a termelés a zwickaui gyártósoron. A terv változatlanul az, hogy az első 30 ezer ID.3-at még a nyáron átadják a vásárlóknak.

©

Ahogy arról már beszámoltunk, Németországban különböző telepeken több ezer legyártott ID.3 vár arra, hogy használható szoftvert telepítsenek rájuk. A cég szóvivője erről most úgy nyilatkozott, hogy a gyártósorokon az aktuálisan elérhető legfrissebb szoftvert telepítik az autókra, nyáron, az átadás előtt pedig szoftverfrissítést végeznek ratjuk, ami a következő hónapokban is folytatódik majd.

©

A korábban a Trabant-gyártásról elhíresült Zwickauban az eredeti tervek szerint naponta több mint 100 darab ID.3-at tudnak gyártani, és itt fog készülni az ID.4 crossover, valamint az Audi Q4 e-tron és Seat el-Bron koncepcióautók végleges változata is.

ID.4

A Volkswagen pozsonyi gyárában kedden indult újra a termelés, itt készül többek közt a VW e-up!, a VW Touareg, az Audi Q7 és a Porsche Cayenne.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások